Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем Алфа 156 1.6 Масло/

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем Алфа 156 1.6 Масло/

Здрасти колеги.. проблема е следния бях споменал за него ,но сега ми трябват мнения.. преди и след смяната на гарнитура на капака на двигателя колата си продължава в задната страна където са колекторните тръби и бензиновите инжектори да си прави локвички с масло гледах гледах и след смяната и пак не разбирам от каде е теча на маслото на 200 км си дърпа от там към 200-300 мл.. и съм притесненен защото така не се кара а вече е с ГИ и трябва да се кара
    Алфа Ромео 156 1.6 (120 hp) Старата генерация

Първоначално публикувано от deznam Покажи съобщение
    Здрасти колеги.. проблема е следния бях споменал за него ,но сега ми трябват мнения.. преди и след смяната на гарнитура на капака на двигателя колата си продължава в задната страна където са колекторните тръби и бензиновите инжектори да си прави локвички с масло гледах гледах и след смяната и пак не разбирам от каде е теча на маслото на 200 км си дърпа от там към 200-300 мл.. и съм притесненен защото така не се кара а вече е с ГИ и трябва да се кара
    сложихте ли силиконче на гарнитурката ? :P
    Alfa Romeo 156 - 1,6 ts - K&N air filter

Comment

Първоначално публикувано от alfaa156 Покажи съобщение
      сложихте ли силиконче на гарнитурката ? :P
      На гумената гарнитура на капака трябва ли да се слага, странно ми звучи. Аз имам същия проблем и масло не се събира само там а и по въздуховодите преди дросела, но там просто се прави локвичка и в даден момент го вкарва в цилиндрите и почва един гъст бял дим. В други теми предложиха замърсени картърна вентилация и маслен сепаратор. Аз лично всичко съм промил и зачистил и пак така. Сега единствено ми идва на ум грешно време на клапаните, но при условие че гумичките са на 1к км заедно с гарнитурите е все по-странно.
      Alfa Romeo 156 1.8 TS

Comment

След почистване на сепаратора, при сглобяването ползвах старата гарнитура. Преди това я извадих много внимателно и почистих от мизерията от маслото. Преди да затворя капака сложих силикон и в момента нямам никакви видими течове.
        Сливен, Alfa Romeo 156 1.8 TS '00

Comment

Първоначално публикувано от deznam Покажи съобщение
          Там, където всмукателния колектор се хваща за главата минава масло, та ако гарнитурката е дала фира ..
          sigpic
          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от unlimitedman Покажи съобщение
            На гумената гарнитура на капака трябва ли да се слага, странно ми звучи. Аз имам същия проблем и масло не се събира само там а и по въздуховодите преди дросела, но там просто се прави локвичка и в даден момент го вкарва в цилиндрите и почва един гъст бял дим. В други теми предложиха замърсени картърна вентилация и маслен сепаратор. Аз лично всичко съм промил и зачистил и пак така. Сега единствено ми идва на ум грешно време на клапаните, но при условие че гумичките са на 1к км заедно с гарнитурите е все по-странно.
            мойта течеше и миришеше в колата на изгорени гевреци та след смяната спря теча и миризмата :P почистихме с препарат и водоструйка сепаратора и малко жулене та светна :P и отделно почистихме вичко от старата гарнитура, нова+силикон и "гевреците не са препечени "
            Alfa Romeo 156 - 1,6 ts - K&N air filter

Comment

ами колеги при старата гарнитура го правеше .. после я отворих смених я с нова почистих каналчетата не съм слагал силикон тя и сама трябва добре да прихване но пак и пак и се отчаях помагайте .. сега мисля като минах към 300 км вече да притегна пак болтовете и ако не стане един силикон и да се молим да се оправи... но иначе където са бенз. ижектори между тях има простраства от колекторите и там се пълни с масло пък кой знай кво отива под двигателя.. ужас

---------- Post added at 08:44 ---------- Previous post was at 08:38 ----------

и да допълня ,че само на първи и 2-ри цилиндър кадето са бенз.инжектори се пълни с масло (т.е от към ремъците) иначе на 3-4 цилинтър кадето са бенз инжектори е сухо

Comment

Капака, за който говориш е декоративен. Това с притягане на болтове след незнамсиколко километра сигурно си го чувал от някой доста стар "майстор", но дори и по времето, когато е "важало" (повечето от пишещите тук не са били родени тогава), не се е отнасяло за декоративни ламаринки и пластмаски...

Тая гарнитура като казваш, че си я сменил, не е ясно точно какъв китайско-турски-гаражен-нонейм боклук си сложил, или вярваш, че всичко в магазина е с перфектно качество..?
                И силикон се слага точно там. Това е гумена гарнитура.

Между другото за тия количества масло, дето казваш, че са излезли оттам, не е зле да свалиш капака и много внимателно да го разгледаш дали няма някъде сцепено или направо отчупено - на много коли тези капаци се трошат при силно загряване на мотора (дори не говоря за прегряване), заради точно такива "затегачи" на болтове, заради които капака стои постоянно под напрежение и като вдигне 100-тина градуса му се разказва играта тотално...
                Може да огледаш хубаво и главата в горната и част за механично увреждане...

Успех с ремонта и да напишеш какъв е бил проблема...

Comment

точно за това говоря свалих капака изчистих всичко огледах как е всичко беше наред .. освен със силикон ще пробвам ако има някоя кривина да я хване поне по добре и поне по малко масло да пада ... иначе ще видим нормално е малко да се притегне все пак като слагаш нова гарнитура не я затягаш здраво.. първо да слегне горе долу след някой км я притягаш леко ако има луфт и така после вече се надяваш на резултат ... но ще сложа силикон и си прав ,че може да е боклук гарнитурата.. ама и при старата и при новата го правеше .. при новата по малко масло зима явно течовете съм ги намалил ама .. не напълно

Comment

Working...
                  X